Dag 16 - Reisverslag uit Pforzheim, Duitsland van Eddy Buisman - WaarBenJij.nu Dag 16 - Reisverslag uit Pforzheim, Duitsland van Eddy Buisman - WaarBenJij.nu

Dag 16

Blijf op de hoogte en volg Eddy

14 September 2020 | Duitsland, Pforzheim

Dag 16 Tübingen – Pforzheim 75 km

Half 7 ging de wekker. Op ons tenten veldje in Tübingen was ik bepaald niet de eerste die zijn hoofd buiten de tent stak. Tegenover ons eveneens twee tentjes van twee Duitse mannen, die de Neckar route fietsten, was al volop leven. Daarnaast een Duits echtpaar uit Mönchengladbach dat heel Duitsland doortrekt en al 6 weken op weg is. Deze man zoekt uitsluitend vlakke fietspaden, want anders wil zijn vrouw niet meer mee. Dat zorgt wel voor veel omwegen, maar hij had het er graag voor. Misschien dat ik Toos hiermee nog eens kan verleiden. Om 8 uur op zoek naar een ontbijtje. Mooie stad Tübingen, maar lastig om in te fietsen en zeker om er uit te komen. Het was al zeker half 10 voor we eindelijk de stad uit waren. Het begon allemaal met vervelende klimmetje, maar het zijn echt de laatste stuiptrekkingen. Wel was er veel onverhard door de bossen, waardoor Siep met name door de schitteringen van de zon door de bomen wat minder ziet en mij vriendelijk doch dringend verzocht het asfalt op te zoeken. Dat is gelukt met als hoogtepunt de tocht door het Wurmtal, waar je 20 km lang naar beneden mag. Te gek. Pforzheim is een mooie stad maar zonder camping. En dus een kamer met gebruik van keuken en badkamer. Maar voor we met onze bagage daar binnen waren was het drie kwartier later. Eerst ontdekken waar de sleutel lag, toen verkennen (prima) en toen de bagage 5 trappen op. Ook onze fietsen gingen 2 trappen hoog. Daar zal onze schoolmeester wel weer commentaar op hebben ( het is FKK hoor en geen FFK, pfffff) want in een beetje hotel wordt bagage voor jou naar binnen gebracht. Och wat zouden wij ons stokongelukkig voelen als iemand onze tassen zou dragen. Maar uiteindelijk zaten we om kwart over 6 bij een Oostaziatisch restaurant en prima gegeten, waarna we besloten morgen naar Speyer te fietsen, een bijzonder plaatsje in Duitsland met ooit de grootste kathedraal van West-Europa. Het wordt een relaxt ritje naar een camping vlak voor Speyer want maar 60 km en nauwelijks meer klimpartijen. We glijden in een dag of 8 naar Nederland, maar ja veur dat j'in Grunnen benn'n ……….. Gedoe met mijn dagboek is geheel voor rekening van de site waarbenjij.nu. Tsjonge ,elke avond staat het zweet op mijn voorhoofd en slaak ik een zucht van verlichting als ik denk dat alles er op staat. Helaas…….

• 14 September 2020 - 23:25

Jan Drenth:

Meer dan 14 dagen lang gaat nu al de wekker 's ochtends om half 7...! Griezelig gewoon... Vroeger zochten we tegen die tijd ons bed eens op.

Wat ook opvalt is dat het toch vooral mannen zijn die dit soort activiteiten graag ondernemen. En dan het liefst onder zo moeilijk mogelijke omstandigheden, met zoveel mogelijk ontberingen. De vrouwen willen dan soms nog wel eens mee, om die stakkers dan maar een plezier te doen, maar ze onderhandelen er dan wel (verstandig) wat meer comfort bij: electrische fietsen, wat slimmere routes, een menswaardig tempo, goede overnachtingsplekken. De mannen gaan daarmee dan schoorvoetend akkoord, maar ze vinden het dan eigenlijk niet meer 'echt'. Wat zou daar nou achter zitten?

Eddy

Man, getrouwd met Toos, opa van 6 kleinkinderen met als passie fietsen sinds mijn pensionering. Inmiddels al talloze fietsreisjes naar Frankrijk, Spanje en Italië, Vietnam, Laos, Cambodja, Nw Zeeland en de VS gemaakt. Ook samen met Toos fiets ik graag, waarmee ik één lange tocht heb gemaakt naar Rome. Gelukkig krijg ik alle gelegenheid deze hobby alleen of met vrienden te beoefenen. Na 40 jaar onderwijs, dat een prachtige periode was, zit ik nu in een fase waarin ik nog slechts leuke dingen doe.

Actief sinds 12 Aug. 2015