Dag 10 maandag 15 mei Fontanete nr Teruel 72 km
Door: Eddy
Blijf op de hoogte en volg Eddy
15 Mei 2023 | Spanje, Teruel
Dag 11 maandag 15 mei Fortanete nr Teruel 73 km
Wij waren gisteren vroeg in Fortanete. Dat dit ook anders bewees een groep offroad fietsers, die gisteravond om 11 uur het hotel binnenvielen en ook net zo makkelijk vanmorgen om half 9 aan het ontbijt zaten. Wij vertrokken om 9 uur op weg naar de Puorto de Villarroya, het hoogste punt in onze route, nl 1700 m. Tering wat was het koud. En niet zo zeer in de klim, maar in de afdaling. Het ging dwars door me heen. Mijn handen bevroren. Het eerste het beste dorp, Villarroya de kroeg in voor warme koffie. Het mannenwereldje stond ons buiten toe te lachen. Na de koffie de tweede klim, de Puerto de Sollavientos, 1507 m. Opnieuw een koude afdaling van 300 hm en vele km om daarnaweer naar 1600 m te klimmen. Tenslotte vond de routemaker het leuk ons nog een keertje omhoog te jagen en wel nr de Puorto de Cabigordo op 1600 meter. Daarna op en af naar de stad Teruel, waar we om 14.00 u arriveerden. De hostal lag prachtig middenin het centrum met alle eet- en drinkmogelijkheden vandien, maar ook een wasserete en dat was wel wel even nodig na 10 dagen op weg te zijn. Even een fietswinkel bezocht op zoek naar warme handschoenen, die we uiteindelijk veel goedkoper in een soort winkel van sinkel vonden. Het is nu 19.45 en dus bijna tijd om een hapje te eten. Voor 8 uur hoef je geen restaurant binnen te lopen om te eten.
Slenterend over het marktplein zagen we prima dagmenu’s a 14 euro. Daar zijn wij, zuinige Nederlanders, gek op. Inclusief een karafje wijn. Nee meneer, het dagmenu duurt tot 4 uur ‘s middags. Tuurlijk. Toch lekker gegeten, nog even in gesprek met 2 Engelse fietsers. Volgens ons vader en zoon. Althans dat hoop ik voor de zoon. Nu in bed, half 10. Morgen naar Frias de Albarracin. 70 km en 1200 hoogtemeters. Van die laatste meters komen we nooit van af.
15 Mei 2023 - 23:20
Jan Drenth:
Er bestaan dus kennelijk ook nog 'offroad fietsers'. Als ik het goed begrijp zijn dat wat gestoorde mensen, die zelfs in dat soort gebieden expres de wegen mijden en dwars door de rimboe fietsen? Het kan dus altijd nog gekker...
Hoe is het met de gezondheid van je buizenstelsel? Lijkt het niet handig om af en toe eens contact te hebben met je arts? En hopelijk is dat een verstandige man die je opdraagt om meteen op te houden met die onzin en op de meest comfortabele manier als de gesmeerde bliksem terug te keren naar huis en daar lekker achter Kaap Kont te kruipen...
16 Mei 2023 - 07:36
Joop:
Mannen,
Als jullie eerder willen eten , maar dus niet van de kaart, kan je altijd raciones bestellen.
Dit zijn tapas uit het assortiment , maar dan in een grote portie. Prima voedsel en vaal ruime keus. Let wel, de porties zijn echt groot, wij hebben ons in het begin vergaloppeerd door teveel te bestellen.
16 Mei 2023 - 20:05
Bert B:
Eén troost mannen, het is hier ook maar erug koud (vandaag 16/5) zo'n 11 gr met ook nog een windje.