Dag 24 USA - Reisverslag uit Littlefield, Verenigde Staten van Eddy Buisman - WaarBenJij.nu Dag 24 USA - Reisverslag uit Littlefield, Verenigde Staten van Eddy Buisman - WaarBenJij.nu

Dag 24 USA

Blijf op de hoogte en volg Eddy

15 Oktober 2017 | Verenigde Staten, Littlefield

DAG 24 USA Springdale ? Littlefield 120 km
Zo dat was weer eens een prima nacht in een normale temperatuur. En alle drukte op deze toeristische camping vlakbij het ZION Park viel best mee. Ik heb geslapen als een os. Van half 9 tot half 6, tja dat is dan ook lang zat. Om half 8 fietsten we de camping af op zoek naar een ontbijt. Slecht 1 tent in dit toeristische oord bleek open. Het duurt zeker tien minuten, zei Sharon Dijksma haar evenbeeld. Hier is uw buzzer. Een pancake ontbijt bracht ons op sterkte. In principe was de afstand vandaag 135 km. Een pokke-eind. Gelukkig ging het in de eerste 30 overwegend downhill. Daarna 30 km op en af tot St George. En daar raakte Rene de greep op de route kwijt. Niet zijn schuld maar in de 7 jaar dat de route ooit werd gemaakt, gebeuren op wegenaanleg gebied wel eens wat bijzondere dingen. De weg was namelijk afgesloten en een woordenwisseling tussen de sterkhouder van het navigatie apparaat en ondergetekende volgde. Uiteindelijk werd gekozen de snelweg richting Las Vegas te nemen. Dwt bleek en voor de afstand en voor de hoogtemeters een prima keus. Niet echter voor het risico dat je loopt op dit soort interstates. 50 kilometer lang zoevende auto?s en vrachtwagens langs je maken je bloednerveus. Zeker als de weg tussen de Gorgfes doorloopt met een smalle shoulder. Maar alles ging naar beneden. Eenmaal uit de Gorges was het nog 10 km genieten alvorens wij na 120 km om half 4, pardon half drie, aankwamen bij ons resort. Daar geloofde men niet dat we met onze fietsen van de interstate afkwamen, want daar fietsen stond gelijk aan zelfmoord. Zeker bij de Gorges. Goed we leven nog en morgen moeten we opnieuw een behoorlijk stuk over de snelweg totdat we mogen afslaan naar Echo Bay. In principe 124 km, maar wie weet valt het weer mee. Vanaf Echo Bay is het dan nog 100 km naar Las Vegas, waar we woensdagmiddag terecht kunnen in onze AirBnB.

• 16 Oktober 2017 - 12:54

Marina:

Hey dit klinkt opgewekt en tja gevaar zit m ook als je op je badmatje uitglijdt. Geniet en fiets eet, drink en slaap dat is toch een goed leven.

• 16 Oktober 2017 - 22:15

Jan Drenth:

135 km..! Waarvan 50 km uitermate geschikt voor bejaarden die levensmoe zijn en deze aardbol toch op een originele manier willen verlaten... In Nieuw Zeeland waren ze nog zo verstandig om zo'n verwarde gek dan van de weg te halen, maar in Amerika denkt men dan kennelijk: 'Bekijk het zelf maar...'. En morgen nog zo'n belachelijke onderneming...
    Maar ik begrijp dat het einde dan zo'n beetje in zicht is. Pffff.... Dan maar gauw weer het vliegtuig in, naar moeder de vrouw, de geruite pantoffeltjes aan en lekker dutten bij de kachel... Back to normal...

Eddy

Man, getrouwd met Toos, opa van 6 kleinkinderen met als passie fietsen sinds mijn pensionering. Inmiddels al talloze fietsreisjes naar Frankrijk, Spanje en Italië, Vietnam, Laos, Cambodja, Nw Zeeland en de VS gemaakt. Ook samen met Toos fiets ik graag, waarmee ik één lange tocht heb gemaakt naar Rome. Gelukkig krijg ik alle gelegenheid deze hobby alleen of met vrienden te beoefenen. Na 40 jaar onderwijs, dat een prachtige periode was, zit ik nu in een fase waarin ik nog slechts leuke dingen doe.

Actief sinds 12 Aug. 2015