Woendag 13 april 2016
Door: Eddy Buisman
Blijf op de hoogte en volg Eddy
13 April 2016 | Nederland, Hoek van Holland
Vandaag pas om half 11 vertrokken. Uitsluitend fietspadmet rechts de zee. Met een kleine onderbreking in Scheveningen, waar je om de haven heen moet. Maar voor we zo ver waren, was er al weer het nodige gebeurd. Direct vanaf de start maakte Siep fietsend een hoop lawaai. Kwam telkens fors et zijn tegen zijn tas. Na 2 km heb ik er toch maar wat van gezegd. Misschien de tassen even omdraaien Siep? Klaar. In Katwijk stond wel heel uitnodigend een viskraam. En zoals mijn schoonzoon uit Le Havre altijd roept, hoe dichter bij zee hoe lekkerder de vis. Geweldige haring en kibbeling. De trots van de visboer op Dirk Kuyt werd door ons ruimschoots gecompenseerd door Bedumer Arjen Robben. Wie is dar dan? riep hij nog gevat,maar je zag het respect groeien.
Op naar Hoek van Holland via Kijkduin. Bij het strand even koffie gezet. Veel belangstellingvoor ons koffiepotje en daarna ons verhaal over fietsen naar Londen. Overigens kaamen we een Engelse fietser bij de boot tegen, die ons zelfmoordpogingen verweet door in Londen te gaan fietsen. Hij piekerde er niet over.
In Hoek van Holland (wat eenhoeveelheid kassen passeerden we)saren we reeds om half 4. Dus het terras op. Koffie, colaatje, eten, wijn, nov eenx wijn, kortom eindelijk was het kwartvoor 7 en mochten we aan boord. Nauwelijks controle. Onze bomgordels hadden zo meegekund. Wel eng eigenlijk. Je moet er trouwens sowieso niet aan denken wat er kan gebeuren op zo'n kolossale boot. Gangen van meer dan 250 meter. Het schip is liefst 340 m lang. Ons hutje waar we elkaar nauwelijks ku nen passeren kent een stapelbed, wc, douche en tv!! Wij kijken voetbal vanavond. Het is nu 21.00 u. Vertrek o 22.00 u. Kunnen wij slapen? U hoorthet morgen. Om half 7 Engelse tijd arriveren wij. Dus om 7 u rijden wij links naar Londen. Moet lukken......
14 April 2016 - 08:57
Marina:
oh geweldig weer allemaal en die foto's ach sentimentele (jeugd) herinneringen.
Jongens jullie kunnen het Links rijden met name als je de hoek omgaat er op verdacht zijn dat je LINKS blijft. haha heel veel verder plezier met fietsen, genieten van lekker vrij onderweg zijn.
En niet te vergeten lekker eten en drinken. Ik ben benieuwd wat er op het engelse menu staat, seizoens eten overal hetzelfde was vroeger de gewoonte.