Dag 39 - Reisverslag uit Austin, Verenigde Staten van Eddy Buisman - WaarBenJij.nu Dag 39 - Reisverslag uit Austin, Verenigde Staten van Eddy Buisman - WaarBenJij.nu

Dag 39

Door: Eddy Buisman

Blijf op de hoogte en volg Eddy

19 Oktober 2015 | Verenigde Staten, Austin

Oh oh oh genieten. Gisteravond met 5 mensen ergens gegeten, gedronken om daarna bij de beroemde keten Dairy Queen, ijs te verorberen. En om 10 u pas naar bed. Ongekend. Normaal 8 u de tent in. En dan vanmorgen……..sleep in (tja dat zeggen ze hier tegen uitslapen) tot 7.30. Langer kon ik niet op bed liggen. De meesten waren er al lang af. Gewoonte zullen we maar zeggen. Ik ben bang dat ik dat thuis snel moet afleren, dat vroege opstaan. Daarna uiterst relaxt buiten ontbeten. Het was al gauw 25 graden en dan kun je prima buiten zijn, nietwaar Hollanders in oktober? Genoten van een yogales vlak voor mijn neus vanuit mijn luie stoel. Tegen half 12 opperde John te gaan lunchen. En deze American Footbal dwaas deed ik een groot plezier door hem mee te nemen naar een gisteren ontdekt sportcafe. Een heerlijke salade werd gegeten terwijl we naar 15 wedstrijden tegelijk keken. ’s Middags met Bob downtown. Bikeshop, outdoorshop, waar ik me beheerst heb tot 4 nieuwe tentharingen, een nieuw kussen en een wind- en waterdicht jasje zonder mouwen voor de eerste uurtjes op de fiets. Dwalend door de stad kwamen we op een boekenfestival terecht, waar schrijvers en uitgevers hun lezers te woord stonden. Zoals alles in de USA groot. Erg groot. Maar interessant. Heel lang met een schrijfster gesproken, die net een boek had geschreven over de duitse toeloop van emigranten in de 19e eeuw. Ze bleef maar denken dat ik uit Duitsland kwam en ik heb dat maar zo gelaten. De oorzaak van die invasie was niks anders dan dat Mexico, want Texas hoorde toen nog bij Mexico, land gratis weggaf aan een ieder die wilde boeren daar. Zo, een lesje gratis geschiedenis. Doe ik er gratis bij. Straks gaan we op uitnodiging van Joe, die zijn vrouw hier ontmoet en gewoon in een echt hotel zit, met elkaar eten. Inclusief wat vrienden biedt hij dit etentje aan. Ja, Joe gaat prima met zijn geld om.
Het is kortom een heerlijke rustdag, schrijf ik op, terwijl ik dobberende bootjes voorbij zie kabbelen, joggers langs de rivier zie en bedenk: laat dinsdag nog heel lang wegblijven……

• 19 Oktober 2015 - 00:50

Jan Drenth:

Zie je wel, altijd al gezegd: die Joe is een verstandige kerel. Lekker z'n vrouw laten overkomen, in een goed hotel gaan zitten en lekker eten. Niet dat die-hard gedoe van het moet zo primitief mogelijk. En achter dat 'every fucking inch' van hem moet je natuurlijk 'genieten' invullen, en niet alleen maar 'fietsen'… In die zin is straks aan het eind van de rit iederéén lid van de EFI-club...

• 19 Oktober 2015 - 05:04

Tjitske:

Onnozel eigenlijk, dat je om zo te kunnen genieten, eerst zo'n eind moet fietsen!

• 19 Oktober 2015 - 07:34

Bert B:

genieten !

• 19 Oktober 2015 - 08:25

Marina :

Eddy, het is gewoon heerlijk om je zo te horen genieten ja ja als ik jouw verhalen lees hoor ik je praten en glimlachen en alles wat daar bij hoort.
    Welverdiende paar dagen VAKANTIE zoals het zich laat lezen.
    Inderdaad gewoon genieten van Joe zijn geld, zolang je niet weet waar het vandaan komt (zoals ome Jan van Willeke Albertie, schiet me door het hoofd) Lat de dollars maar rollen daar.
    Smullen en smikkelen in de breedste zin van deze woorden.
    En inderdaad in the USA is alles GROOT. Het meeste in een Gallon verpakking en niet in z'n handzaam 1 liter pakje.
    Tot het volgende verslag.
    En wat is de reden dat je niet aan (mijn) verzoek kan voldoen voor Foto's
    Ik heb een aardig inlvings vermogen maar met foto's wordt het nog levendiger.
    Hartelijke groet

• 19 Oktober 2015 - 14:42

Eddy Buisman:

Moet jij eens opletten Tjitske Dijkstra, hoe jij zult genieten na 800 km wandelen!!!

Eddy

Man, getrouwd met Toos, opa van 6 kleinkinderen met als passie fietsen sinds mijn pensionering. Inmiddels al talloze fietsreisjes naar Frankrijk, Spanje en Italië, Vietnam, Laos, Cambodja, Nw Zeeland en de VS gemaakt. Ook samen met Toos fiets ik graag, waarmee ik één lange tocht heb gemaakt naar Rome. Gelukkig krijg ik alle gelegenheid deze hobby alleen of met vrienden te beoefenen. Na 40 jaar onderwijs, dat een prachtige periode was, zit ik nu in een fase waarin ik nog slechts leuke dingen doe.

Actief sinds 12 Aug. 2015